i
L
a
m
p
Борба с комаривидяно 18661 пъти

Борба с комари

Публикация от 26 юни, 2017 ★ 18:22ч, автор Мирослав
(Вот 3.2)

Вие сте гост, можете да направите оценка сега!

Какво да направим при проблем с комари

Разрешаването на проблема с комарите в затворени или отворени площи е комплекс от методи и средства за защита, като основен не химичен метод се използват уреди или лампи против летящи насекоми. Всички знаем, че комарите са малки кръвосмучещи насекоми от които хапят само женските, има различни видове комари които са особено опасни поради опасността от пренасяне на заразни болести като малария, жълта треска, денга, дирофилариоза и др. Нещата стават драматични ако съществува близост до воден източник, река, големи водоеми - най-вече езера в които водата застоява и ларвите на комарите се развиват без проблемно. Вероятно прави впечатление, че комарите предпочитат определени хора повече от другите, това е така  защото за тях са атрактивни по-високата телесна температура,  изпотяването, както и цветове на дрехите.

Какво да направим за да няма комари в дома ни?

Опитайте да намалите местата, където комарите пребивават и се размножават. Казано общо това са местата в които има и още повече застоява вода.
Ето какво е добре да знаем за тях: 

  • Комарите снасят яйцата си в локви, застояли и най-вече бавно течащти води..
  • Откажете се поне временно от ненужни малки водни източници в двора на къщата или пред блока.
  • Премахнете застоялата вода, сменявайте по-често водата на домашни и животни от стопанството.
  • При положение, че имате басейн, подържайте винаги водата хлорирана, защото не подържания басейн е рай за комарите!.
  • Добра идея е да проверямате за остатъци от вода саксии, които се намират навън, както и всякакви задържащи вода вода съдове..
  • Не допускайте обрасли с трева дворове и места за почивка, поддържайте външните терени и ги третирайте често.

Какви средства и хитрости против комари да ползваме?
  • На първо място защитете дома си с мрежи! Това е съвета не само на старата школа, но и на всеки добър професионалист по борба с вредители.
  • Може би не знаете - комарите се привличат от UV светлината. Затова предпочитайте осветление с жълт или друг топъл цвят.
  • Винаги взимайте душ преди да излезете вечер, все пак комарите се опияняват от потта и млечната киселина.
  • Не ползвайте парфюми, когато планирате излизане, в  зони и местности, в които има комари особено такива с цветни аромати и не полагайте алфа-хидрокси кремове върху кожата си, защото те повишават количеството млечна киселина в тялото.
  • Спирали и димки против комари за помещения и веранди отблъскват комарите съвсем успешно по-малките популации, стига разбира се да нямате алергия към активните им съставки.
  • Ползвайте препарати против комари с активно вещество DEET. Този репелент е подходящ и ефективен срещу комари въпреки, че действието е не повече от шест часа.
  • Изпозвайте инсектицидни лампи против комари с UV светлина.Те унищожават комарите чрез решетка и ток бързо и качествено. 
Борбас комари на открито:

За да се ограничат комарите не е достатъчно да изпозвате репеленти върху кожата и тялото те служат за лична защита.Оснвната борба трбва да се провежда в външните зелени части на вашият двор или градина, когато правите качествена обработка против комари е съвсем естествено числеността на насекомите да намалее. За да направите външна обработка против комари е необходимо да се снабдите със силен препарат против комари и добра пръскачка. Различните видове комари са активни по различно време някой от тях са активни нощем а други през деная. Обикновенно обработките против комари се извършва през деня. Пръскане против комари се прави със пръскачка и препарат, който е предназначен за унищожаване на комари. Пръскат се сички зелени части като, храсти, трева, ниска и висока растителност. Комарите се крият в зелените части на растенията така, че пръскайте обилно и на всякъде. Препарата унищожава комарите веднага. Професионалните препарати против комари не вредят на растенията! Преди да започнете борбата с комари се консултирайте със специалист, който да Ви помогне в избора на силен препарат против комари. Винаги взимайте адекват ни мерки за лични предпазини средства, които включват защитна маска за лице и ръкавици.Винаги когато се пръска за комари има карантина(време , в което не трбва да има хора и животни в обработената зона)

Бораба с комари на закрито:

Логично ако сте провели добра борба на открито няма да има комари в жилището Ви. Но комара е летящо насекомо и прелита големи разтояния в тъсене на харана така,че дори и да сте обработи външната зона на вашият двор вероятността да има комари във жилищото Ви е голяма.Заради това може да изпозвате комарници (мрежи против комари) те са най сигурният метод за защита от комари през летните месеци. Ако това не е достатъчно и все още има комари се снабдете с ултразвкови уреди против комари така ще намалите ухапванията от тях. Може да изберете и лампа против комари, която да унищожава летящите насекоми.
 

Виж всички препарати, уреди, лампи против комари ТУК!

Коментари (2)

Владо
Владо Написано 18 юли, 2017, 12 ★ 58ч
Според мен много зависи от терена, примерно близо до вилата ни има язовир и вечер идват на ята.
Ники
Ники Написано 04 август, 2017, 13 ★ 12ч
Полезна статия

Добавете коментар






Добавихте продукт!

Можете да продължите пазаруването си или да направите поръчка
Общата сума до тук е:  лв

Продължавам
Завърши поръчка