i
L
a
m
p
Уреди против комари с УВ светлинавидяно 1260 пъти

Уреди против комари с УВ светлина

Публикация от 03 септември, 2019 ★ 10:09ч, автор м.чакъров
(Вот 5)

Вие сте гост, можете да направите оценка сега!

Борбата с комари е трудна задача особено през летните месеци, когато комарите са активни и изключително досадни. Бих искал да Ви предложа няколко варианта за борба с комари в закрити помещения и най-вече там където сме най-уязвими, а именно нашите домове. Иска ми се да разгледаме борбата с комари по няколко различни начина като, механични ( поставяне на мрежи против комари), химична (препарати против комари), физична (използване на уреди против комари инсектицидни лампи)
Освен ухапванията, които може да получим от комарите комарите пренасят десетки опасни болести.Комарът е най-смъртоносното животно на земята той взима повече жертви дори от най-опасните хищници. Заради това борбата с него не трябва да бъде подценявана.

Механични методи за защита от комари: Ако желаете да защитите дома си от комари, съвсем логично е да поставите комарници или мрежа против комари на всички прозорци или врати.Мрежите против комари са абсолютно задължително във всеки дом те възпират влизането на насекомите и по този начин не използвате никакви препарати против комари, които в повечето случай са биоциди.

Химични методи за борба с комари: Това са всички видове препарати против комари повечето от тях са биоциди и имат директно унищожаващ действие. Чрез препаратите против комари Вие постигате снижаване на плътността на комари във вашият дом или градина единственото, което трябва да направите е да изберете хубав и силен препарат против комари. Препаратите против комари се делят на инсектициди и ларвициди, като ларвицидите са тези, които унищожават ларвите на комарите, използват се в застояли или пресни води.

Физични методи за борба с комари: Това са инсектоцидните лампи или така наречените уреди против комари с UV светлина.Тези уреди привличат комарите и ги унищожават по два основни начина единият е чрез токова решетка(комарите се изпържват), а другият е чрез лепяща се плоскост при този тип капани за комари UV светлината привлича комара и той се залепва на лепливата плоча, която е консуматив и се подменя след напълване с унищожени комари. При уредите против комари с лепливи плоскости няма никакъв звук или пукане, когато комара се улови, което се случва при лампите с токова мрежа.

Ако сте на море или почивка защитата от комари е абсолютно задължителна, като използвате репеленти, лосиони и ултразвукови уреди против комари за лична защита. Репелентите против комари са с доказан ефект повечето от тях съдържат DEET съставка, която е доста ефективна и държи комарите на далеч от вас за известно време.



Добавихте продукт!

Можете да продължите пазаруването си или да направите поръчка
Общата сума до тук е:  лв

Продължавам
Завърши поръчка